De juiste sokken kunnen ervoor zorgen dat mensen jou als succesvol zien

Als je ’s ochtends voor de spiegel staat match je vaak je shirt bij een broek en kies je daarna bijpassende schoenen uit. Hierbij denkt men niet vaak aan de sokken die zij aandoen, want sokken zijn nou eenmaal het ondergeschoven kindje van de kledingkast. Niet terecht, want sokken kunnen ervoor zorgen dat mensen anders naar je kijken!

Creatief, succesvol en slim

In de jaren ’50 droegen mannen een fedora hoed gecombineerd met een pak om te laten zien dat zij succesvol zijn. Tegenwoordig is de hoed niet meer nodig, maar kan je kleurrijke sokken aandoen om te laten zien dat je zowel creatief, succesvol en slim bent. Combineer een mooi pak met een kleurrijke sok om de bovengenoemde dingen uit te stralen. Je kan spelen met het design van een sok, het materiaal en de kleuren. Zeker in bepaalde vakgebieden kan je op deze manier tonen hoe creatief en ondernemend je bent. Kleurrijke sokken zorgen ervoor dat je opvalt tussen een groot publiek.

George W. Bush

Opvallende sokken komen voor in allerlei kleuren en maten. Zo zijn er knalgele sokken met vliegende koeien, sokken met sneeuwpoppen, sokken met bekende schilderijen, et cetera. Steeds vaker dragen mannen met een hoge positie opvallende sokken. Zo stond George W. Bush ook bekend om zijn opvallende sokken. Bush heeft zelfs sokken met zijn gezicht erop verkocht om deze vervolgens te verkopen aan de hoogste bieder. Het opgehaalde geld heeft hij geschonken aan een goed doel. Bush heeft allerlei soorten opvallende sokken gedragen, zoals Superman sokken, neonroze sokken, sokken met badeendjes en sokken met de Amerikaanse vlag.

leuke sokken president

Enclothed cognition

Het dragen van bepaalde kleding kan zelfs invloed hebben op je persoonlijkheid. In de psychologie wordt dit enclothed cognition genoemd. Dit kan dus betekenen dat het dragen van gekke sokken je meer zelfvertrouwen kan geven. Heb je een belangrijke meeting op je agenda staan of moet je binnenkort solliciteren? Wees dan niet bang om gifgroene sokken met feloranje stippen te dragen!